Německo ve zpětném zrcátku

07.11.2013 17:37

Osmého závodu letošního poháru Peugeot Czech Cupu se zúčastnilo 18 závodníků, na které čekaly velmi zrádné a hlavně poměrně nové tratě. Ty dokonale prověřily schopnosti závodníků - zvláště záludně se tvářily hlavně dvě šotolinové zkoušky, jenž závodníci museli zvládnout bez možnosti přezutí. I pro velkou náročnost projelo cílem “jen” šest vozů.
Celkovým vítězem se stal Lukáš Zbranek, který se prosadil i s vozem S2000 a vedoucímu muži celého poháru Vláďovi Kubini ujel o minutu a 12 sekund. Lukáš prokázal své kvality a na rozdíl od všech ostatních závodníků měl s tratěmi nejmenší problémy. Naproti tomu Vláďa už na první zkoušce svůj vůz natolik poškodil, že ani zastávky v servisu nevyřešily veškeré problémy. Se svým vozem se docela dost trápil i třetí v pořadí Libor Tomeček a podle jeho slov třistasedmičku již nechce vidět.
Mnoho bodů zůstalo neposbíráno ve skupině dvoukolek, protože cílem projel Ivo Silný (celkově na 6. místě), který přesedlal na 206 S1600. Nutno podotknout, že i on dovezl svůj vůz do cíle díky nezdolnosti techniky. Na posun v pořadí v poháru naopak mohl zapomenout Tomáš Adam, který před soutěží opustil Brno Racing Team a přestoupil k Bujáček RBR Team. Smůla ho totiž zastihla až na poslední zkoušce!
Čekají nás ještě dva poslední podniky a již nyní můžeme říci, že celkové pohárové výsledky už naznačují možné vítěze. V absolutním pořadí a ve skupině 4WD je o vítězi již skoro rozhodnuto a mimo vedoucího Kubini bude boj jen o další pořadí. Zajímavé to bude spíše ve skupině 2WD, kde se o vítězi rozhodne mezi Hložánkem, Slaným a Silným.
V kategorii týmů, dojde určitě v absolutním pořadí k velkému boji mezi IF Motorsport (v osobě Kubini) a bandou vlčáků z Brno Racing Teamu, který v tuto chvíli zaostává o jediný bod. O třetí stupínek můžou bojovat celkem tři týmy.
U 4WD je situace u týmů v podstatě jasná - aby Kubiniho IF Motorsport nevyhrál šampionát,  nesměl by již bodovat a navíc Brno Racing Team by musel být ve zbytku cupu stoprocentní. Ti si ovšem už nyní mohou vychutnávat zisk poháru u 2WD, kde brněnští již nemohou být předstiženi.