Preview 2. Rally Sweden 2014

16.02.2014 10:29

Po početně rekordní lednové účasti na RBR Peugeot Czech Cupu, kdy se pořadatelům podařilo nalákat větší počet účastníků, všichni očekávají, že ve stejném trendu kvantity a kvality bude pokračovat i únorová Sweden Rally. Minimálně počet přihlášených jezdců opět překonal rekord a po technických přejímkách se startovní listina zaplnila počtem 67 soutěžících. Ve startovní listině převládají hlavně vozy tříd WRC v počtu 24 a S2000 v počtu 14, nicméně velmi zajímavé boje určitě proběhnou i ve dvoukolkách.

Předpověď počasí je příznivá pro vyznavače severských zasněžených tratí a celá soutěž se pojede na sněhu, o čemž se již většina soutěžících měla možnost přesvědčit na již proběhlém shakedownu. To by mělo více vyhovovat vozům s poháněnými oběma nápravami, ale nechejme se překvapit. Již několikrát dokázali kvalitní "předohrabkáři" i na sněhu prohánět výkonnější speciály.

Velmi zajímavé pak bude, jak si povedou jednotlivé týmy? Ze startovní listiny je patrné, že některé týmy berou účast v Cupu velmi vážně a nasazují do závodů stále více svých závodníků, což je jen ku prospěchu.

Každopádně pořadatelé přejí všem posádkám hodně štěští, jistou a rychlou jízdu a aby se všem podařilo projet cílovou rampou!